FOTO | IGSU desfășoară activități de prevenire a incendiilor în perioada secerișului

  • 06 Iulie 2023 16:51
FOTO | IGSU desfășoară activități de prevenire a incendiilor în perioada secerișului

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a desfășurat astăzi activități de prevenire a incendiilor în perioada secerișului. Măsurile au loc în gospodăriile agricole din toate raioanele țării, informează MOLDPRES.

Specialiștii ai IGSU au prezentat recomandări pentru agricultori. Astfel, la lucrările de recoltare se admite doar tehnica ce a fost supusă testării și corespunde cerințelor stabilite. Totodată, alimentarea tehnicii cu carburanți și lubrifianți se va efectua la punctele special amenajate, fiind interzis transportul lichidelor combustibile în vase deschise, precum și alimentarea în lanuri sau la distanțe mai mici de 100 m de acestea. La fel, este necesară dotarea combinelor cu inventar și mijloacele primare de intervenție în caz de incendii.

„Este indicată izolarea lanurilor față de drumuri, păduri și căi ferate cu fâșii arate. Procesul de recoltare trebuie să fie organizat cu divizarea masivelor în sectoare cu aria de maxim 30 ha, cu delimitarea acestora prin fâșii cosite cu lățimea de minim 6 m și fâșii arate cu lățimea de minim 4 m, fără paie și resturi vegetale”, se menționează într-un comunicat de presă al IGSU.   

De asemenea, pompierii avertizează că fumatul pe teritoriul gospodăriilor agricole și al lanurilor cu cereale este strict interzis. La fel, specialiștii IGSU vor informa lucrătorii, care strâng roada de pe lanuri, despre riscul incendiilor provocate de arderea paielor sau a altor resturi vegetale pe câmp. „Utilizarea focului deschis pentru distrugerea resturilor de vegetație pe terenuri agricole nu se permite, iar în timpul secerișului orice scânteie poate provoca incendii de proporții”, a precizat sursa citată.

Acțiunile de prevenire a incendiilor în perioada secerișului se desfășoară anual și au scopul de a minimaliza riscurile și diminua cazurile de incendii pe terenurile agricole.

img23005395

img23005395

img23005395

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău