FOTO | Ghețarii din Noua Zeelandă au o nuanță maronie din cauza incendiilor din Australia

  • 02 Ianuarie 2020 19:45
FOTO | Ghețarii din Noua Zeelandă au o nuanță maronie din cauza incendiilor din Australia

Fumul degajat de incendiile de vegetație din Australia a ajuns în Noua Zeelandă, situată la o distanță de câteva mii de kilometri, iar ghețarii, care de obicei au culoarea albă, au prins o nuanță caramel, potrivit serviciilor de meteorologie și relatărilor de pe rețelele de socializare, informează AFP, potrivit Agerpres.

Prezența fumului, însoțit de un miros înțepător, a fost remarcată pentru prima dată în această zonă miercuri dimineață. În anumite regiuni, soarele a fost văzut sub forma unui glob roșu sau auriu, în funcție de grosimea norului toxic.

"Putem vedea foarte clar fumul care a parcurs circa 2.000 de kilometri traversând Marea Tasmaniei", a precizat pe Twitter serviciul neo-zeelandez pentru previziuni meteo.

"În cele mai afectate regiuni, vizibilitatea este slabă, de 10 kilometri", potrivit aceleiași surse.

"Putem simți într-adevăr miros de ars aici, la Christchurch", un oraș situat pe coasta Insulei de Sud a Noii Zeelande'', a scris pe Twitter o internaută care folosește numele Miss Roho.

O altă femeie, al cărei nume de utilizator este Rachel, a publicat o fotografie cu ghețarul Franz Josef, situat la mai bine de 2.000 de kilometri, a cărui culoare alb imaculat a prins o tentă de maroniu.

 


Foto: (c) Social media/via REUTERS


"Lângă ghețarul Franz Josef. Zăpada 'caramelizată' este cauzată de praful provenit de la incendiile de vegetație", a scris aceasta miercuri.

Actorul neo-zeelandez Jemaine Clement a publicat o fotografie cu soarele asemănător unui disc auriu.

"Pe toată întinderea Noii Zeelande, fumul de la incendiile australiene ne oferă acest soare straniu", a comentat actorul.

 Australia se confruntă din septembrie cu incendii violente. Focarele au fost intensificate marți, în sud-estul continentului, de condițiile meteorologice favorabile propagării flăcărilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău