FOTO | Expoziție de circa 400 de fotografii vechi de familie și documente despre istoriile unei lumi evreiești pierdute

  • 28 Ianuarie 2019 15:58
FOTO | Expoziție de circa 400 de fotografii vechi de familie și documente despre istoriile unei lumi evreiești pierdute

Un eveniment de comemorare a victimelor Holocaustului este organizat astăzi, 28 ianuarie, la Biblioteca Națională. Cu acest prilej va fi vernisată o expoziție de carte tematică „Holocaustul - dreptul la memorie”, care cuprinde circa 50 de titluri din colecțiile Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova.

De asemenea, elevii Liceului Teatral Orășenesc vor prezenta o expoziție de bannere cu genericul „ISTORIA EVREILOR”, bazată pe interviurile supraviețuitorilor Holocaustului din Moldova și cele circa 400 de fotografii vechi de familie și documente despre istoriile unei lumi evreiești pierdute.

În cadrul evenimentului, care va începe la ora 14, va avea loc și o lecție publică consacrată comemorării victimelor Holocaustului.

Între anii 1941-1945 în Moldova au fost exterminați aproape 300 mii de evrei, potrivit unui comunicat al Bibliotecii Naționale.

La 27 ianuarie este marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, aprobată de către Adunarea Generală ONU în 2005, iar din 26 noiembrie 2015 Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea cu privire la includerea acestei zile în lista datelor comemorative oficiale în calitate de Zi Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău