FOTO | Drumarii intervin cu 23 de autospeciale pe traseele din nordul și centrul Republicii Moldova

  • 20 Martie 09:47
FOTO | Drumarii intervin cu 23 de autospeciale pe traseele din nordul și centrul Republicii Moldova

Autospecialele de deszăpezire acționează astăzi, 20 martie, în mai multe raioane din nordul și centrul Republicii Moldova ca urmare a căderii precipitațiilor sub formă de ninsoare și lapoviță.

Administrația de Stat a Drumurilor a informat că, drumarii sunt mobilizați și intervin cu lucrări de combatere a lunecușului, deszăpezire și răspândire a materialului antiderapant pe drumurile publice naționale.

Mai exact, unitățile teritoriale S.A. „Drumuri” intervin în sectoarele Briceni, Soroca, Șoldănești, Florești, Sănătăuca, Rezina, Călărași, Ungheni, Strășeni și altele.

În procesul tehnologic sunt antrenate 23 utilaje speciale și circa 36 muncitori rutieri. Până în prezent au fost răspândite aproximativ 28,86 tone de material antiderapant și 82,5 tone de sare tehnică.

„Menționăm că la moment nu există drumuri publice naționale blocate, iar circulația rutieră este asigurată în condiții de iarnă. Totodată, echipajele noastre rămân mobilizate, sectoarele periculoase fiind permanent patrulate, iar după necesitate, se intervine pentru a menține circulația în condiții de siguranță”, a transmis Administrația de Stat a Drumurilor.

Amintim că și Poliția Republicii Moldova a atenționat șoferii să adopte o manieră prudentă de conducere și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și trafic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Nori împrăștiați
Umiditate:69 %
Vint:5,14 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
21
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău