FOTO | Depozitul de armament de la Bulboaca, securizat cu bani europeni

  • 21 Decembrie 2016 13:23
FOTO | Depozitul de armament de la Bulboaca, securizat cu bani europeni

Securitatea depozitului de armament al Armatei Naționale de la Bulboaca a fost consolidată cu sprijinul Uniunii Europene.

Evenimentul de prezentare a optimizărilor efectuate cu sprijin european pentru depozitul de armament al Armatei Naționale a Republicii Moldova avut loc astăzi la depozitul de la Bulboaca.

Potrivit unui comunicat de presă al PNUD Moldova, lucrările finalizate au fost inaugurate de Șeful secției armament și tehnică militară J4, locotenent-colonelul Andrei Camerzan, managerul de proiect de la Delegația UE în Republica Moldova, Jarek Domanski și consiliera programe a Reprezentantului permanent în Republica Moldova, Doina Munteanu.

Uniunea Europeană a finanțat lucrări și echipamente de securitate pentru depozitul de la Bulboaca în valoare de 93.000 de euro, ca parte a proiectului Suportul UE pentru Activitățile SEESAC de Dezarmare și Control al Armelor în Europa de Sud-Est.  

Implementate în conformitate cu standardele internaționale, îmbunătățirile au inclus securizarea întregului perimetru al locului de depozitare cu un gard metalic, instalarea echipamentului de supraveghere, renovarea și echiparea camerei de control.

Conform sursei, optimizările contribuie la creșterea securității armelor mici și armamentelor ușoare (AMAU) și a muniției, ceea ce duce la o gestionare mai eficientă a stocurilor și susține o abordare complexă a controlului armelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău