FOTO | Copiii au stins un incendiu și au salvat persoane de la înec - simulare de situații excepționale la o tabără de vară

  • 28 Iunie 2019 16:36
FOTO | Copiii au stins un incendiu și au salvat persoane de la înec - simulare de situații excepționale la o tabără de vară

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI desfășoară “Campania de prevenire a riscurilor situațiilor excepționale în rândul copiilor” prin aplicațiile practice și teoretice în mai multe tabere din țară.

Recent salvatorii au organizat lecții teoretice dar și practice de prevenire a riscurilor situațiilor excepționale pentru 230 de copii cu vîrsta 7-16 ani din cadrul taberei „Miorița” a raionului Orhei.

Pompierii au instruit minorii la capitolul regulilor de apărare împotriva incendiilor prezentându-le celor mici metodele de reacționare corectă în caz de incendiu, dar și tehnica și echipamentul din dotare.

Pentru ca minorii să fie interesați de lecțiile practice, specialiștii IGSU le-au organizat acțiuni interactive. Copii au simulat stingerea incendiilor prin refularea apei de la autospeciale de intervenții, dar și au lichidat focare de ardere prin aplicarea stingătoarelor. Atenție deosebită a fost acordată regulilor principale de compartament în preajma bazinelor acvatice pentru prevenire cazurilor de înec.

Angajații IGSU în comun cu salvamarii din raionul Orhei au organizat aplicații practice în bazinul din tabără și au prezentat copiilor metodele principale de extragere persoanelor în caz de înec. Totodată, medicii au demonstrat copiilor procedeele de bază de acordare primului ajutor persoanelor înecate. Acțiuni similare sunt efectuate de angajații IGSU în mai multe tabere de odihnă pentru copii și au drept scop promovarea siguranței în rândul copiilor. Astfel de activități urmează a fi realizate de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pe tot parcursul perioadei estivale.   

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău