FOTO | Cod portocaliu prelungit de ninsori și vânt puternic în sudul și centrul Republicii Moldova

  • 18 Ianuarie 2018 14:32
0%
00:00:00
00:00:00

În Republica Moldova sunt în vigoare până în seara zilei două atenționări meteorologice de vreme rea din cauza căderilor de zăpadă: cod portocaliu de ninsori și vânt puternic în cea mai mare parte a teritoriului și cod galben de vreme instabilă în câteva regiuni în nordul țării. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile două curse aeriene operate de aeroportul din Chișinău au fost anulate și câteva au înregistrat întârzieri, iar unele puncte de trecere a frontierei cu Ucraina sunt închise. Pe unele drumuri regionale și naționale se circulă cu dificultate, conform situației de la ora 13.00. 

În raioanele Anenii Noi, Basarabeasca și Criuleni se circulă cu vizibilitate redusă, în condiții de vânt puternic, pe alocuri formându-se troiene. În unele zone, zăpada a ajuns la 50 cm, anunță Inspectoratul Național de Patrulare. Vehiculele de mare tonaj au restricție de circulație pe traseul Leușeni-Chișinău, din cauza înzăpezirii acestuia.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina și-au sistat activitatea. Pe traseele naționale se circulă cu dificultate pe unele porțiuni și s-au înregistrat mai multe accidente rutiere.

În această dimineață, o ambulanță în care se afla un copil de trei luni a derapat de traseu și a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru deblocarea vehiculului. Salvatorii și pompierii au intervenit pentru a debloca mai multe mașini. În apropiere de localitatea Susleni, raionul Orhei 27 de autoturisme cu 48 de persoane, inclusiv 6 copii au fost deszăpezite de pompieri, după ce mașinale au rămas blocate în troiene. Alte 5 persoane din 2 unități de transport au primit ajutor după ce au rămas înzăpeziți în apropiere de localitatea Căinari.

Foto: Chișinău

Din cauza ninsorii, sunt înregistrate întârzieri la sosiri și plecări pe aeroportul internațional Chișinău, iar cursele spre și dinspre București și Berlin sunt anulate. Ninsorile și vântul puternic au lăsat fără energie energia electrică peste 275 de localități din sudul și centrul Republicii Moldova.

Atenționarea cod portocaliu de  ninsori, vânt puternic și depuneri de lapoviță este valabilă până în seara zilei. Mâine vom avea temperaturii pozitive, de până la 5 grade, iar sâmbătă și duminică va ninge slab.

Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență a creat trei celule de criză în zonele din nordul, sudul și centrul Republicii Moldova.  În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 901.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău