FOTO | Ceremonia oficială dedicată absolvirii cursului de acordare a primului ajutor calificat, de către formatorii „Ordinului medical maltez din Polonia”

  • 09 Octombrie 2019 12:47
FOTO | Ceremonia oficială dedicată absolvirii cursului de acordare a primului ajutor calificat, de către formatorii „Ordinului medical maltez din Polonia”

În cadrul Centrului Republican de Instruire al IGSU, astăzi a avut loc ceremonia oficială dedicată înmânării certificatelor de absolvire, salvatorilor care au fost instruiți la capitolul primul ajutor calificat de către formatorii „Ordinului medical maltez din Polonia” în cadrul „Proiectului ce prevede dezvoltarea capacităților de acordare a primului ajutor calificat”. La evenimentul festiv a participat secretarul de stat al MAI, Ianuș Erhan, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Excelența Sa, Bartolomeu Zdaniuc, conducerea IGSU și reprezentanții „Ordinului medical maltez din Polonia”.

În discursul său, secretarul de stat al MAI a specificat importanța colabărării cu colegii din Polonia menționând proiectele susținute de Uniunea Europeană, care oferă perspective pentru implementarea și realizarea unei vieți sigure pentru cetățenii Republicii Moldova. Conducerea  IGSU reprezentată de șeful adjunct, Sergiu Golovaci a menționat că realizarea proiectului în cauză reprezintă un pas important la alinierea țării noastre la standardele Uniunii Europene prin transferul de cunoștințe de la o țară membră UE, cum este Polonia, prevăzut de angajamentele Republicii Moldova privind realizarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Excelența Sa, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova a specificat că solidaritatea și atitudinea sunt simbolurile cheie care definesc acest proiect și care ne ajută să mergem împreună spre  un viitor și un trai mai bun.

Potrivit proiectului pe parcursul desfășurării acestuia, urmează a fi instruiți în domeniul primului ajutor calificat 120 de salvatori din IGSU. Mai mult, programul tinde să consolideze și să dezvolte competențele de prim ajutor în rîndul pompierilor și salvatorilor, prin preluarea bunelor practici a partenerilor polonezi și prin utilizarea echipamentului donat de reprezentanții Poloniei  în valoare de peste 57 mii euro. În total activitățile proiectului sunt estimate la peste 247 mii euro, bani oferiți de Ministerul Afacerilor Externe Polonez prin intermediul Programului “Polish Aid”. Proiectul va dura pînă pe 31 decembrie 2020 și va include elaborarea programelor de instruire, dar și achiziționare de echipament necesar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău