FOTO | Cele mai frumoase picturi murale din lume în 2017

  • 29 Decembrie 2017 10:55
FOTO | Cele mai frumoase picturi murale din lume în 2017

Fresce monumentale și colorate care atestă măiestria artistică a creatorilor în mijlocul peisajului urban au fost alese de site-ul widewalls ca fiind cele mai frumoase desene stradale din lume în 2017, scrie news.ro.

Site-ul a propus un clasament cu 55 cele mai frumoase picturi murale din toată lumea. Opera cea mai aclamată se află în Franța, la Bayonne și este realizată de artistul catalan DEIH. "Are You Ready?" a fost realizată cu ocazia festivalului de astă stradală din octombrie. 

Pentru widewalls, opera este "un comentariu captivant la adresa societății occidentale care depinde și este controlată prin tehnologie". 

FOTO | Cele mai frumoase picturi murale din lume în 2017

Pe poziția a doua a topului se află o altă frescă situată în Franța: "Half-castor" de Bordalo II, un artist portughez, care trăiește la Paris. Un castor care "atrage atenția asupra problemei actuale pe care o reprezintă producerea de deșeuri, poluarea și materialele nereciclabile în așa fel încât afectează lumea noastră". 

FOTO | Cele mai frumoase picturi murale din lume în 2017

Locul trei în clasament este ocupat de lucrarea "First Fire", realizată de italianul Bifido și de spaniola Julieta XLF. Desenul se află la Lecce, în Italia. 

Următoarele opere stradale propun un adevărat tur al lumii realizate în diverse maniere. 

Pe locul 44 este propusă o operă a lui Bansky despre Brexit, vizibilă la Dover, în Marea Britanie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău