FOTO | Capela familiei Ohanovici din Cimitirul Catolic va fi restaurată

  • 07 August 2017 14:36
FOTO | Capela familiei Ohanovici din Cimitirul Catolic va fi restaurată

Capela familiei Ohanovici din Cimitirul Catolic, construită în 1913, și care s-a ruinat de-a lungul anilor, va fi restaurată. Lucrările vor avea loc în cadrul proiectului semnat acum trei ani între Ministerul Culturii și Patrimoniului Național al Poloniei, Primăria municipiului Chișinău și Ambasada Republicii Polonia în Moldova, transmite IPN.

Arhitecți din Polonia, pentru al treilea an consecutiv, vin la Chișinău pentru a efectua lucrări de reabilitare a monumentelor din Cimitirul Catolic, care aparțin polonezilor.

Luni, 7 august, în cadrul evenimentului de lansare a lucrărilor de renovare a capelei, dar ;i a unei pietre funerare, Jerzy Stankiewicz, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Poloniei în Republica Moldova, a spus că piatra funerară a fost selectată pentru restaurare pentru originalitatea sa artistică. Iar capela reprezintă un monument istoric se află pe mormintele familia Ohanovici, care a fost una de moșieri și proprietari ai Complexului Mândâc din nordul Moldovei. „Capela se află într-o stare avariată și poate fi salvată doar prin munca specialiștilor. Piatra funerară este unică, nu mai vedem așa ceva în altă parte”, a spus Jerzy Stankiewicz.

Ludmila Boțan, directorul întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, a spus că în Cimitirul Catolic sunt peste trei mii de morminte, dintre care aproape jumătate sunt ale polonezilor. În cadru proiectului se dorește reabilitatea mai multor monumente din cimitir. În anii precedenți au fost restaurate trei pietre funerare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău