FOTO | Biblioteca Națională pentru Copii “Ion Creangă” din Capitală are mai mult spațiu pentru tinerii cititori

  • 29 August 2017 13:36
0%
00:00:00
00:00:00

Biblioteca Națională pentru Copii “Ion Creangă” din Capitală are de marți, 29 august, mai mult spațiu pentru tinerii săi cititori, după ce sediul central a fost reconstruit. Oficiali, oameni de cultură și vizitatorii permanenți ai bibliotecii au participat astăzi la evenimentul de inaugurare a sediului renovat al bibliotecii.  

Procesul de reconstrucție a durat aproape un deceniu, timp în care Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” a trecut prin momente dificile, însă nu s-a închis nici pentru o zi, a afirmat directoarea instituției, Claudia Balaban.

„Acest moment noi l-am așteptat timp de nouă ani. Nu ar fi interesant dacă v-aș spune prin ce a trecut biblioteca în acești ani, vreau numai să zic că nici pentru o zi biblioteca nu a fost închisă. Nici chiar atunci când se dărâmau pereții și se făcea această scară de ieșire la al doilea etaj”, a declarat Claudia Balaban. 

Spațiul bibliotecii s-a extins cu peste 450 de metri pătrați, fapt ce i-a bucurat pe tinerii cititori.

„Aici am mai fost la bibliotecă, spune o fetiță. Vin de fiecare dată. După reparație sunt prima oară. Mai mult am fost la Biblioteca Picilor, dar acum când am trecut în clasa a cincea, o să vin mai des pentru că aici sunt cărți pentru cei mai mari. Citirea este descoperirea unei lumi noi”.

Eforturile administrației au fost apreciate de oamenii de cultură prezenți la eveniment. Academicianul Mihai Cimpoi și :

„Este o sărbătoare a sufletului, nu cred că exagerez dacă aș spune chiar că este o sărbătoare națională. Mă bucură faptul că această casă s-a înnoit”, a declarat academicianul Mihai Cimpoi.

 „Doamnă Claudia, cu ajutorul oamenilor de suflte, ați mai făcut o ispravă frumoasă. Dacă erați în armată, ați fi ajuns la cel mai mare grad, de mareșal, și ar fi fluturat și tricolorul, cred eu, în Tiraspol”, a declarat scriitorul pentru copii, Spiridon Vangheli.

La eveniment a participat și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

„Această redeschidere a Bibliotecii Naționale pentru Copii ”Ion Creangă”, a fost renovată prin efortul statului Republica Moldova. Vreau să vă spun că această redeschidere a însemnat bani serioși, 12,5 milioane de lei, și această este o investiției serioasă pentru o instituție de cultură”, a spus Monica Babuc.

Pe lângă lărgirea spațiului bibliotecii, a fost schimbat și acoperișul, au fost modernizate sistemele termic, electric și anti-incendiar, și au fost renovate spațiile existente anterior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău