FOTO | Băncile printate în 3D au fost instalate în Chișinău

  • 05 Mai 2019 13:38
FOTO | Băncile printate în 3D au fost instalate în Chișinău

Primele bănci din Chișinău tipărite la o imprimantă 3D au fost instalate pe aleea Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Chișinăului.

Cele 25 de bănci, produse după o metodă inovativă, sunt formate dintr-un scaun de recreere, ghivece pentru flori și urne de gunoi.

Sursa FOTO: Facebook/Ruslan Codreanu

Proiectul, menit să susțină și să promoveze soluții noi și inovative de dezvoltare urbană modernă și prietenoasă mediului ambiant, a fost implementat de compania „3DStroy”, care a obținut în acest sens de la PNUD un grant în valoare de 7.700 USD, compania venind cu o contribuție proprie de 3.300 USD.

Băncile reprezintă niște construcții din beton, create la o imprimantă dirijată de un computer. Timpul total de realizare a unei bănci este de până la 8 ore.

Proiectul a fost realizat în cadrul #FastTrackChallange, cu sprijinul platformei  „Orașe Verzi Durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Primăria Chișinău.

„Orașe verzi durabile pentru Moldova” are o durată de cinci ani - 2018-2022, și un buget total de 2,72 mln USD, dintre care 2,64 mln USD sunt acordați de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) și 80.000 USD – de PNUD Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău