FOTO | Au început lucrările de reabilitare a trotuarelor din centrul istoric al Chișinăului

  • 06 August 2020 15:00
FOTO | Au început lucrările de reabilitare a trotuarelor din centrul istoric al Chișinăului

A fost dat startul lucrărilor de reabilitare a trotuarelor din centrul istoric al capitalei, pe străzile Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și Alexandr Pușkin, în perimetrul str. Alexei Mateevici și str. Ierusalim. Informează Primăria municipiului Chișinău, citată de IPN.

Reabilitarea trotuarelor pe cele două artere este prevăzută pentru o perioadă de circa două luni și jumătate se referă la lucrări de infrastructură: amenajarea trotuarelor și a zonelor verzi, reabilitarea iluminatului stradal; rampe pentru persoane cu mobilitate redusă, în prejma trecerilor pietonale, pavaj tactil. De asemenea, vor fi instalate vaze de flori și elemente decorative urbane, iar pe anumite porțiuni de stradă urmează a fi amenajate locuri pentru parcare auto.

Fațadele a 10 clădiri de importanță istorică și monumente amplasate pe cele două străzi urmează a fi iluminate decorativ.

Costul lucrărilor de reabilitare a zonelor pietonale în perimetrul celor două străzi este de 22,8 milioane de lei, bani alocați de către Guvernul Republicii Moldova, inclusiv cu suportul oferit din partea mai multor agenți economici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău