FOTO | Artista Natalia Yampolskaia vernisează la Europe Café

  • 07 Martie 18:31
FOTO | Artista Natalia Yampolskaia vernisează la Europe Café

Picturi care prezintă povestea unei realități fragile în perpetuă schimbare sunt prezentate într-o expoziție semnată de Natalia Yampolskaia, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova. Autoarea abordează frumusețea lumii și îndeamnă publicul să păstreze această splendoare pentru generațiile viitoare. Expoziția cu genericul: „O lume plutitoare” este împărțită în peisaje arhitecturale și lucrări abstracte care simbolizează îndepărtarea definitivă de la formele vechi și căutarea celor noi, transmite IPN.

Natalia Yampolskaia este originară din Bender. Artista îndeamnă publicul să se concentreze pe ceea ce unește oamenii și fiecare să-și împărtășească emoțiile plăcute.

În tablourile cu peisaje arhitecturale predomină nuanțele de bleu și mov. Lucrările au fost realizate în perioada coronavirusului, când toți au stat acasă și au avut poftă de călătorii, precizează autoarea. Tablourile mai recente sunt de nuanțe mai aprinse și sunt legate de perioada de imprevizibilitate dictată de tensiunile din vecinătatea Republicii Moldova. În evidentă iese subiectul naturii, necesitatea de a păstra integră lumea care ne înconjoară. În unele dintre lucrări sunt ilustrate femei cu capul în jos sau pe o parte, simbolizând răsturnarea cursului firesc al vieții.

Expoziția a fost prezentată și la Tiraspol, iar acum este vernisată la Chișinău.

FOTO | Artista Natalia Yampolskaia vernisează la Europe Café



Coordonatoarea expoziției, Ekaterina Bulipopova, a spus că lucrările îndeamnă oamenii să reflecteze asupra lucrurilor care fac această lume reală și pilonii pe care se ține o lume în epoca schimbărilor. Inima expoziției sunt trei lucrări cu femei, intitulate „Nu priviˮ. Este o afirmație personală a pictorului despre rolul actual al femeii în lume și în ce măsură acest rol este uneori ignorat. O altă parte a expoziției prezintă locuri geografice, orașe ca Budapesta, Paris, Veneția, Tiraspol, Chișinău etc., care se transformă în lumi de fantezie. Pictorul transmite mesajul că lumea este fragilă, frumoasă și este foarte important să o protejăm.

Expoziția este vernisată în cadrul campaniei „Femei ca tineˮ, finanțată de UE, cu scopul de a promova sprijinul pe care Uniunea Europeană îl acordă micilor întreprinzători, printre care sunt și femei. Campania prezintă povești de succes ale unor femei de diferite vârste care au reușit să-și dezvolte sau să-și înceapă o afacere cu ajutorul asistenței primite din partea Uniunii Europene și a statelor membre. Artista Natalia Yampolskaia a avut sprijinul sprijinul Uniunii Europene printr-un proiect care se adresează inițiativelor culturale, a precizat Raluca Costache, team leader-ul proiectului „Comunicare strategică și suport pentru mass-mediaˮ.

Expoziția poate fi urmărită la Europe Café până pe 31 martie.

FOTO | Artista Natalia Yampolskaia vernisează la Europe Café

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău