FOTO | Aplicații tactice ale IGSU la un centru comercial din orașul Hîncești

  • 03 Octombrie 2022 12:19
FOTO | Aplicații tactice ale IGSU la un centru comercial din orașul Hîncești

Recent, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în comun cu reprezentanții unui centru comercial au organizat și au desfășurat aplicații tactice interdepartamentale. Exercițiul a avut loc într-un magazin cu materiale de construcții din raionul Hîncești.

 La aplicații au participat 15 angajați ai Direcției situații excepționale Hîncești cu 3 autospeciale de intervenție, dar și reprezentanții obiectivului. 

Conform scenariului, în urma lucrărilor cu aparatul de sudat, s-a produs o explozie a materialelor ușor inflamabile, dar și a diferitor amestecuri explozive. 

Astfel, echipele mixte de intervenție au avut misiunea de a conlucra în vederea lichidării consecințelor situației de risc.

IGSU

Pompierii și salvatorii au implementat în practică cunoștințele obținute pe parcursul activității profesionale, demonstrând un înalt nivel de pregătire. 

Exercițiul a avut drept scop testarea capacităților de intervenție, comunicare și reacționare a echipelor responsabile de gestionarea situațiilor de urgență de pe teritoriul obiectivului, dar și consolidarea cooperării acestora cu forțele IGSU în caz de apariție a situațiilor excepționale. 

 
IGSU

 

Astfel de aplicații sunt organizate periodic la diferite întreprinderi din Republica Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău