FOTO | Andrian Candu: Am pretenții când jurnaliștii nu au interes pe subiecte importante

  • 03 Mai 2017 15:58
0%
00:00:00
00:00:00

Un grup de jurnaliști și reprezentanți ai asociațiilor de media a protestat miercuri, 3 mai, la sediul Parlamentului față de limitarea accesului la informație din partea instituțiilor statului. În fața legislativului a fost adusă o cușcă improvizată pentru a arăta că presă nu este pe deplin liberă în Republica Moldova.

Jurnaliștii le-au cerut autorităților să depună eforturi nu pentru limitarea accesului la informații, dar pentru a aduce cât mai multă transparență în activitatea lor.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a ieșit să discute cu protestatarii și a în loc de răspunsuri, a formulat mai multe pretenții față de jurnaliști și reprezentații societății civile.

Jurnalist: Pentru a afla informații despre averile deputaților, despre bunurile pe care le dețin, de ce trebuie să scrii atâtea scrisori (n.r: solicitări de informații), dacă ar fi mai simplu să accesezi asta on-line?

Andrian Candu: Până acum, până a existat o anumită reformă la CNI (n.r.: Comisia Națională de Integritate, care este în proces de reformare și se numește în prezent Autoritatea Națională de Integritate), toată informația, inclusiv declarațiile mele de venit, erau publice. Acum suntem într-o perioadă de tranzit în care acea instituție pe care o aveți în vedere se reorganizează. Și, apropo, dacă e să fim sinceri, reținerile la formarea Consiliului de Integritate au venit anume din partea societății civile. Ministerul Justiției de trei ori trebuia să lanseze concursul privind formarea Consiliului de Integritate.

Dar și jurnaliștii au anumită vină. Am și eu anumite pretenții când văd că jurnaliștii, chiar pe subiecte importante, nu au interes sau au un dezinteres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău