FOTO | A pornit noul tren de pe cursa Chișinău – Odesa. Vom călători în condiții de confort

  • 30 Martie 2018 10:33
FOTO | A pornit noul tren de pe cursa Chișinău – Odesa. Vom călători în condiții de confort

Astăzi, 30 martie, la ora 6:57, a pornit spre Odesa, noul tren pus pe ruta Chișinău - Odesa. Acesta va circula în zilele de vineri, sâmbătă și duminică conform următorului orar: Tur: 6.57 Chișinău; 10.46 Odesa și retur: 18.45 Odesa; 22.27 Chișinău

Cu ocazia lansării trenului modernizat, în prima zi de circulație, călătorii se vor putea bucura de reduceri la costul biletelor pentru cursă. Astfel, tichetele de călătorie pentru cursa Chișinău – Odesa vor costa cu 33 % mai puțin decât în zilele obișnuite. Călătorii vor putea ajunge la Odesa achitând doar 102 lei pentru un bilet de clasa a III-a, 110 lei pentru clasa a II-a și, respectiv, 118 lei pentru clasa I de confort.

Schimbarea garniturii vechi s-a produs în urma negocierilor purtate de administrațiile feroviare din Republica Moldova și Ucraina, cu participarea misiunii EUBAM. Astfel, s-a dispus circulația pe cursa Chișinău – Odesa a unui tren de tip modernizat D1M, ceea ce va permite reducerea timpului de circulație cu 26 minute pentru tur și, respectiv, 39 minute pentru retur.

Amintim că începând de anul trecut, datorită colaborării administrației Î.S. „Calea Ferată din Moldova” cu reprezentanții Serviciului Vamal, dar și sprijinului EUBAM, controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă și la frontieră. Această decizie a permis reducerea timpului de călătorie cu circa 40 de minute spre Odesa și cu aproximativ 50 minute la întoarcere.

Menționăm că trenul de pe cursa Chișinău – Odesa va circula în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu pornire la ora 06:57 din Gara Chișinău. Prețul biletelor variază în funcție de clasă, de la 151 lei și până la 167 lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău