FOTO | A fost făcut primul pas pentru cooperarea în domeniul apărării a Rep.Moldova și Regatului Țărilor de jos

  • 11 Aprilie 13:47
FOTO | A fost făcut primul pas pentru cooperarea în domeniul apărării a Rep.Moldova și Regatului Țărilor de jos

Rep. Moldova și Țările de Jos își vor consolida cooperarea în domeniul apărării, potrivit unui document de intenții semnat astăzi la Chișinău de miniștrii apărării din cele două state, Anatolie Nosatîi și respectiv  Kajsa Ollongren, aflată într-o vizită oficială, transmite Radio Chișinău

Agenda discuțiilor celor doi miniștri a vizat teme de interes comun printre care: situația de securitate regională, în special în bazinul Mării Negre, și obiectivele strategice de dezvoltare a Rep. Moldova, conform unui comunicat al Ministerului Apărării.

Oficialii au abordat și aspectele referitoare la relațiile bilaterale, precum și contribuția Țărilor de Jos la pregătirea profesională a efectivului Armatei Naționale în cadrul programelor educaționale și cursurilor de instruire în școlile neerlandeze de profil.

În mesajul său, Anatolie Nosatîi a apreciat consultanța oferit de Țările de Jos în domeniul securității cibernetice, implicarea și asistența experților olandezi în desfășurarea exercițiilor militare comune.

La rândul său, Kajsa Ollongren a salutat aprobarea recentă a celui de-al 4-lea pachet de asistență din partea Uniunii Europene, în cadrul Instrumentului European pentru Pace, pentru Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău