FOTO | 70 de muzee din țară au fost deschise cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor

  • 22 Mai 2017 14:24
FOTO | 70 de muzee din țară au fost deschise cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor

70 de muzee din țară au fost deschise sâmbătă, 20 mai, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor. Instituțiile muzeale au activat în regim de gratuitate pentru toate categoriile de vizitatori, propunând publicului un vast program cultural și oferind posibilitatea de a cunoaște patrimoniul cultural național, și a participa la diverse activități cultural-educaționale.

Al patrulea an consecutiv Ministerul Culturii al Republicii Moldova își asumă responsabilitatea de organizare a Zilei Internaționale a Muzeelor și Nopții Europene a Muzeelor prin instituțiile din subordine, dar și instituțiile muzeale din întreaga țară, care aderă într-un număr tot mai mare pe an ce trece. Prin această acțiune instituția și-a propus drept obiectiv extinderea evenimentului la nivel de țară și cooptarea în organizarea și desfășurarea acestuia a diverselor instituții de profil – teatre, biblioteci, instituții muzicale și altele. Evenimentul pune în valoare colecțiile din muzeele noastre, pe diverse domenii, oferind publicului spectator surprize de proporții și activități adresate persoanelor de diferite vârste.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes inițiat în anul 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și aflat deja la a XIII-a ediție. Evenimentul este patronat, în mod tradițional, de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). În această perioadă au aderat la această manifestare peste 3000 de muzee din 47 țări din Europa și din întreaga lume. Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, care are loc anual pe 18 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău