Fotbal | Victorie de prestigiu pentru FCSB, 1-0 cu Lazio Roma, în Europa League

  • 16 Februarie 2018 07:40
Fotbal | Victorie de prestigiu pentru FCSB, 1-0 cu Lazio Roma, în Europa League

FCSB a învins puternica formație italiană Lazio Roma cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Arena Națională din București, în prima manșă a șaisprezecimilor de finală ale Europa League la fotbal.

Acest succes de prestigiu al roș-albaștrilor a fost adus de golul marcat de atacantul francez Harlem Gnohere (29), relatează Agerpres.

FCSB jucase 13 meciuri cu echipele italiene și nu câștigase niciodată până acum, marcând într-unul singur, 3-3 cu Napoli pe teren propriu, în ediția 2010/11 a grupelor Europa League. În cele 13 partide anterioare, opt au fost înfrângeri, inclusiv un 0-4 cu AC Milan în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989.

Vicecampioana României a avut prima oportunitate notabilă a partidei, prin Man (14), care a fost aproape să reia cu capul mingea centrată de Budescu.

Tânărul portar Andrei Vlad s-a remarcat în min. 24, când a reușit să îl blocheze pe atacantul ecuadorian Caicedo, în poziție de finalizare.

FCSB a marcat în min. 29, pe contraatac, prin atacantul francez Gnohere, după o lansare de excepție a lui Budescu. ''Bizonul'' a avut la scurt timp o nouă oportunitate, dar șutul său fără preluare de la 17 metri a ocolit de puțin poarta (32).

Lazio a dominat finalul de repriză, dar Vlad a respins șutul lui Nani (35), iar Milinkovic-Savic a trimis mingea cu capul în bara transversală (45).

Echipa italiană a început bine repriza secundă și Caicedo (47) a avut o șansă bună de egalare, dar a trimis peste poartă din 6 metri.

FCSB a avut minute bune în care a pus presiune la poarta lui Lazio, iar Strakosha a intervenit salutar la un șut-centrare al lui Budescu din lovitură liberă (53).

Lazio a dominat accentuat câteva minute și a fost aproape să egaleze, dar o pătrundere individuală a lui Felipe Anderson (61), s-a încheiat cu șut pe lângă poartă al brazilianului. A urmat o fază confuză în careul echipei FCSB, dar apărarea a respins centrările lui Basta (66).

FCSB putea tranșa soarta partidei în min. 69, când Budescu a rămas singur cu portarul, l-a driblat și a ieșit din cadrul porții. Apoi, Gnohere (70) a reluat peste poartă din careu.

Lazio a mai ratat o situație mare de gol în min. 71, când Milinkovic-Savic a reluat peste poartă din mijlocul careului.

Gnohere (81), epuizat după ce a hărțuit apărarea lazială de-a lungul meciului, a scăpat singur spre poartă, dar a fost deposedat în cele din urmă.

Ultima mare ocazie a echipei capitoline s-a consumat în min. 84 și a fost una antologică: Felipe Anderson a avut o acțiune superbă pe partea stângă a trimis în fața porții, dar Caceres și Basta nu au reușit să trimită în plasă de la un metru.

Pintilii și Luis Felipe, care au primit cartonașe galbene, sunt suspendați pentru meciul retur, care se va juca în data de 22 februarie, pe Stadio Olimpico din Roma.

Lazio a ajuns la cinci meciuri consecutive în toate competițiile fără victorie (trei eșecuri în Serie A și un egal în Cupa Italiei).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău