Fotbal | Super Ligă: FIFA și UEFA nu pot sancționa cluburile disidente (presă)

  • 08 Iunie 2021 16:57
Fotbal | Super Ligă: FIFA și UEFA nu pot sancționa cluburile disidente (presă)

Ministerul Justiției din Elveția ar fi informat FIFA și UEFA că nu pot sancționa cluburile Real Madrid, FC Barcelona și Juventus Torino, care nu au renunțat la controversatul proiect al Super Ligii europene, transmite postul spaniol de radio Cadena SER, citat de presa internațională.

La o lună și jumătate după episodul Super Ligii, lansată de 12 cluburi istorice din Europa și ucisă în fașă, continuă în culise bătălia dintre FIFA și UEFA și liderii proiectului eșuat, Juventus, Real Madrid și FC Barcelona, care nu par să fi renunțat la această idee.

Înfuriat după această tentativă de puci, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a amenințat de mai multe ori cele trei cluburi că vor fi aspru sancționate, însă nu este deloc sigur că el are dreptul să procedeze astfel.

Potrivit Cadena SER și emisiunii sale Carrusel Deportivo, FIFA și UEFA, care își au sediul în Elveția, au fost informate de Ministerul Justiției din această țară nu au posibilitatea să sancționeze cele trei cluburi.

În urmă cu câteva săptămâni, justiția spaniolă s-a pronunțat deja în acest sens. Tribunalul comercial din Madrid le-a interzis FIFA și UEFA să sancționeze cluburile secesioniste, deoarece legislația europeană permite înființarea de competiții private.

Acest tribunal s-a adresat Curții de justiție a Uniunii Europene (CJUE), care a deschis o procedură pentru a stabili dacă UEFA sau FIFA și-au depășit atribuțiile și au abuzat de poziția lor dominantă.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău