Fotbal: Selecționata Argentinei, noua campioană mondială, a sosit la Buenos Aires

  • 20 Decembrie 2022 09:05
Fotbal: Selecționata Argentinei, noua campioană mondială, a sosit la Buenos Aires

Selecționata de fotbal a Argentinei, care cucerit duminică titlul de campioană mondială în Qatar, după ce a învins în finală deținătoarea trofeului, Franța, la loviturile de departajare, a sosit la Buenos Aires, unde a fost întâmpinată de o mulțime de suporteri, informează Agerpres.

Marți, la ora locală 2:23, aeronava companiei aeriene argentiniene care a transportat delegația Albiceleste de la Doha, avându-i în frunte pe președintele Federației argentiniene de fotbal (AFA), Claudio Tapia, și pe selecționerul Lionel Scaloni, a aterizat pe Aeroportul Internațional din Ezeiza, în provincia Buenos Aires.

Căpitanul Lionel Messi a ieșit primul din avion, ținând în mână prețiosul trofeu, alături de Lionel Scaloni, urmați de ceilalți membri ai delegației.

În împrejurimile complexului sportiv al AFA, situat în apropierea aerodromului, zeci de mii de suporteri s-au adunat pentru a-i întâmpina pe Messi și colegii săi, care se vor odihni câteva ore în această incintă după lungul drum din Qatar, înaintea "unei zile de neuitat", după cum scrie presa argentiniană.

Ulterior, în jurul prânzului, componenții selecționatei Argentinei sunt așteptați în centrul orașului Buenos Aires "pentru a sărbătorii titlul mondial alături de suporteri", după cum s-a anunțat într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al naționalei Albiceleste.

Guvernul argentinian a decretat marți zi de sărbătoare națională, autorizând astfel o mare adunare populară, care urmează să depășească din nou un milion de persoane (așa cum s-a întâmplat imediat după victoria de duminică), pentru a-i aclama pe eroi la întoarcerea acasă.

Jucătorii urmează să se deplaseze la bordul unui autobuz descoperit, având imprimate trei stele, care reprezintă cele trei titluri mondiale ale Argentinei, fiind așteptați în centrul capitalei argentiniene, unde vor sărbători câștigarea trofeului alături de fani.

Această a treia stea pentru selecționata Argentinei, după cele cucerite de echipele conduse de Daniel Passarella (1978) și Diego Maradona (1986) poartă marca lui Lionel Messi, desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale 2022.

Un titlu care îi permite lui Messi să se alăture legendarului Diego Armando Maradona, "El Pibe de Oro". Grație celor 13 goluri marcate la cinci ediții ale Cupei Mondiale, actualul căpitan al Argentinei l-a depășit pe brazilianul Pele (12 goluri), singurul fotbalist din istorie care a cuceri de trei ori titlul de campion al lumii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău