Fotbal | România a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1-0 cu Honduras

  • 22 Iulie 2021 16:34
Fotbal | România a debutat cu o victorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1-0 cu Honduras

Echipa de fotbal a României a debutat cu dreptul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1-0 (1-0) cu Honduras, joi, la Kashima, în Grupa B a turneului olimpic, scrie Agerpres.

La 57 de ani de la precedenta participare a fotbalului românesc la Jocurile Olimpice, în 1964, tot la Tokyo, România a obținut o victorie foarte importantă, prin autogolul lui Elvin Oliva (45+1).

Jucătorii antrenați de Mirel Rădoi nu au făcut un meci grozav, au fost dominați categoric în repriza secundă, însă au fost aproape perfecți în apărare.

Prima oportunitate a partidei i-a aparținut fundașului Pașcanu (8), care a reluat imprecis din careu, cu capul, după o lovitură liberă. La puțin timp după aceea, hondurienii au avut și ei o situație bună, dar Aioani a prins mingea expediată de Rivas de la circa 25 de metri (8).

Portarul Aioani s-a remarcat mai ales la șutul lui Pineda de la 16 metri (10), însă nu a avut emoții la balonul expediat de Benguche (22).

România a reușit să se apropie de poarta adversă prin Ganea (33), al cărui șut a fost deviat în corner.

Honduras, semifinalistă la Jocurile din 2016, de la Rio, a fost aproape de deschiderea scorului, după o eroare a lui Marin (39), când Benguche l-a driblat pe Aioani, dar Ghiță a respins din fața porții goale.

Finalul primei reprize a aparținut tricolorilor. Rațiu a pătruns pe partea dreaptă și a șutat periculos pe lângă poartă (42). România a deschis scorul la ultima faze a primei părți: Ciobanu a executat un corner cu efect la colțul scurt, iar fundașul Oliva a deviat mingea în propria poartă (45+1).

România a avut și prima oportunitate notabilă din repriza secundă, însă Dobre a trimis pe lângă o minge întoarsă în careu de Ganea (61).

Latino-americanii au controlat jocul și au căutat breșe în apărarea supraaglomerată condusă de Pașcanu și Ghiță, însă acestea nu au fost multe. Reyes a trimis două șuturi de la circa 20 de metri (64, 66), dar Aioani l-a respins pe primul, iar al doilea a fost blocat de Pașcanu.

În min. 67, România a ratat șansa de a tranșa soarta partidei, Perello apărând șutul lui Sefer. Rapidistul a expediat primul șut pe poartă al echipei noastre. Tot el a fost periculos în min. 86, dar șutul său din careu nu i-a dat emoții lui Perello.

Hondurasul a mai avut două șanse bune, prin Reyes (83), care a reluat peste poartă din careu o centrare de pe stânga, și o reluare la colțul scurt a lui Martinez (90), la centrarea lui Decas.

În celălalt meci din grupă, echipa Noii Zeelande a învins selecționata Coreei de Sud cu scorul de 1-0 (0-0).

Duminică 25 iulie se vor disputa partidele Noua Zeelandă - Honduras (ora României 11:00, Kashima) și România - Coreea de Sud (ora României 14:00, Kashima), iar miercuri 28 iulie sunt programate ultimele meciuri din grupă, România - Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo) și Coreea de Sud - Honduras (ora României 11:30, Yokohama). Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău