Fotbal | Regula celor cinci schimbări va fi aplicată și la Mondialul din 2022

  • 28 Mai 2021 18:50
Fotbal | Regula celor cinci schimbări va fi aplicată și la Mondialul din 2022

Regula care permite unei echipe să efectueze cinci schimbări pe meci va fi folosită până la finalul anului viitor, putând fi aplicată și la CM 2022 din Qatar, a anunțat vineri IFAB (International Football Association Board), garantul regulilor jocului de fotbal, scrie AFP, potrivit Agerpres.

În vara anului trecut, FIFA anunța că regula va putea fi folosită până în vara acestui an.

FIFA menționa atunci că această regulă va ajuta echipele să facă față calendarului încărcat din pricina crizei coronavirusului.

Decizia din iulie 2020 a fost luată de IFAB pe baza unei "analize aprofundate", după "consultații cu părțile implicate și un studiu referitor la impactul Covid-19 asupra calendarului competițional", însă la acea vreme se stipula că va fi în vigoare până la finele lui august 2021.

De asemenea, se preciza că astfel vor fi feriți și jucătorii de accidentări grave.

"În numeroase competiții, sezonul 2020/21 va necesita adoptarea unui calendar, marcat de un început tardiv și de imposibilitatea de a încheia după datele obișnuite datorită disputării unor mari competiții internaționale. Decizia de a aplica sau nu acest amendament temporar revine exclusiv fiecărui organizator al competițiilor", indica atunci FIFA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău