Fotbal | Qatar, acuzat că a dus o campanie secretă de sabotare a celorlalți candidați la găzduirea CM 2022

  • 29 Iulie 2018 15:53
Fotbal | Qatar, acuzat că a dus o campanie secretă de sabotare a celorlalți candidați la găzduirea CM 2022

Qatar, care va găzdui ediția din 2022 a Cupei Mondiale, ar fi încălcat regulile FIFA printr-o campanie secretă de sabotare a celorlalți candidați la organizarea turneului, relatează The Sunday Times citat de News.ro

Ziarul notează că a intrat în posesia unor documente care arată că echipa de candidatură a Qatarului a folosit o agenție de PR și foști agenți CIA pentru a răspândi o propagandă falsă despre principalii contracandidați, SUA și Australia.

Campania includea implicarea unor personalități care să critice candidaturile țărilor lor, astfel dându-se impresia că nu există susținere din țară.

The Sunday Times menționează că în cadrul campaniei secrete a Qatarului au fost recrutați jurnaliști și bloggeri pentru a promova articole negative în SUA, Australia și în presa internațională și pentru organizarea de proteste la meciuri de rugby în Australia.

În plus, un profesor a fost plătit cu 9.000 de dolari pentru a scrie un raport negativ despre costurile organizării de către SUA a Cupei Mondiale.

Potrivit regulilor FIFA, candidații nu trebuie să facă niciun fel de declarație despre candidaturile altor federații care și-au exprimat intenția de a găzdui competiții. De asemenea, un criteriu de care ține cont FIFA în alegerea unei țări gazdă este susținerea puternică de către populație a candidaturii.

Qatarul a respins acuzațiile din The Sunday Times.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău