Fotbal | Proiectul Super Ligii europene este încă în viață, spune președintele clubului FC Barcelona

  • 07 Septembrie 2021 15:35
Fotbal | Proiectul Super Ligii europene este încă în viață, spune președintele clubului FC Barcelona

Președintele clubului FC Barcelona, Joan Laporta, a declarat marți că proiectul Super Ligii europene de fotbal este ''încă în viață'', în ciuda retragerii majorității cluburilor inițiatoare, scrie Reuters, citat de Agerpres.

''Proiectul este viu. Cele trei cluburi care apără în continuare aceste demers câștigă toate cauzele în instanță. UEFA nu poate stopa inițiativa noastră iar presiunea asupra cluburilor engleze, care au susținut puternic ideea, nu a avut niciun efect. Bineînțeles, el ar fi putut fi prezentat într-un mod mai bun'', a declarat Laporta.

Așa cum se știe, în august, Asociația Europeană a Cluburilor (ECA) a anunțat că le-a reprimit pe cele nouă cluburi care au renunțat la Super Ligă, proiect ce făcea concurență Ligii Campionilor la fotbal.

Această decizie viza șase cluburi engleze (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham), două cluburi italiene (Inter Milano și AC Milan), precum și pe Atletico Madrid.

"Comitetul executiv al ECA a luat în considerare recunoașterea de către aceste cluburi a faptului că proiectul Super Ligii nu este în interesul comunității fotbalului", precum și decizia lor de a "abandona complet" proiectul, a explicat atunci ECA într-un comunicat.

FC Barcelona, Real Madrid și Juventus Torino rămân în afara ECA. Ele sunt ultimele dintre cele 12 cluburi care și-au dat acordul, în luna aprilie, pentru lansarea Super Ligii europene și care au rămas fidele acestui proiect, care a generat numeroase reacții negative în lumea fotbalului.

Barca, Real și Juve rămân în conflict cu UEFA, organizatoarea Ligii Campionilor.

La sfârșitul lui mai, UEFA a deschis o procedură disciplinară pentru a-i sancționa pe acești trei promotori ai proiectului. După ce Barca, Real și Juve s-au adresat justiției, UEFA și-a suspendat demersul "până la noi ordine".

Celelalte nouă cluburi au renunțat rapid la Super Ligă și au încheiat un acord cu UEFA, acceptând o serie de "măsuri de reintegrare", mai ales financiare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:1,54 m/s
Wed
28
Thu
22
Fri
24
Sat
25
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău