Fotbal | Președintele FIFA vrea accelerarea proiectului noii Cupe Mondiale a cluburilor

  • 11 Martie 2019 10:27
Fotbal | Președintele FIFA vrea accelerarea proiectului noii Cupe Mondiale a cluburilor

Președintele Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a anunțat că dorește o accelerare a proiectului noii Cupe Mondiale a cluburilor și renunțarea la Cupa Confederațiilor, cu ocazia Consiliului forului internațional, ce va avea loc joi și vineri la Miami, conform postului de televiziune german ZDF, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Infantino susține de mai multe luni un proiect de reformare a Cupei Mondiale a cluburilor, care se dispută într-un formulă anuală cu șapte participante, și care va reuni în noul său format 24 de cluburi, dintre care 12 din Europa.

Prima ediție va avea loc în anul 2021, cu un an înaintea Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, iar competiția ar urma să fie organizată o dată la patru ani.

"Da, așa se vor întâmpla lucrurile. Vrem să lăsăm în urmă Cupa Mondială a cluburilor în formatul actual și vom lua această decizie", a declarat pentru ZDF brazilianul Fernando Sarney, membru în Consiliul FIFA.

La Miami, președintele FIFA ar dori, de asemenea, suprimarea Cupei Confederațiilor, un turneu internațional organizat cu un an înaintea Cupei Mondiale de către țara gazdă, câștigat de Germania în 2017 la ultima ediție din Rusia.

Conform postului ZDF, Infantino ar dori să amâne pentru o dată ulterioară crearea Ligii mondiale a națiunilor, un fel de mini Cupă Mondială care ar regrupa la fiecare doi ani opt echipe naționale.

UEFA și-a exprimat deja opoziția față de aceste două proiecte, explicând că programul internațional este și așa supraîncărcat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău