Fotbal: Platini vrea „dispariția” comisiei de etică a FIFA

  • 02 Iunie 2018 17:49
Fotbal: Platini vrea „dispariția” comisiei de etică a FIFA

Francezul Michel Platini, fostul președinte al UEFA, pledează pentru "dispariția" Comisiei de etică a Federației Internaționale de Fotbal al cărei "singur scop este să servească drept paravan al instanței mondiale pentru a-i îndepărta pe opozanți", conform unui interviu publicat sâmbătă în presa elvețiană, citat de AFP.

Obiectivul "este să se schimbe această justiție parțială și oportunistă pentru ca ea să nu mai poată, pe viitor, să elimine adversarii. Eu nu mai vreau nedreptate", a declarat Platini într-un interviu publicat sâmbătă de jurnalele elvețeiene 24 Heures și Tribune de Geneve.

După ce un procuror elvețian a precizat că Platini, suspendat 4 ani de FIFA pentru o plată de 2 milioane de franci elvețieni din partea fostului președinte Sepp Blatter, este scos "din cauză" în acest caz, avocatul său a comunicat că "nu există nicio acuzație" împotriva fostului președinte al forului continental, care "nu va fi judecat".

Dar Ministerul Public din Elveția (MPC) a temperat această analiză, precizând că în cadrul statutului său de persoană chemată să depună mărturie, "dacă se vor găsi elemente, cazul Platini ar putea să nu fie definitiv închis".

Fostul președinte al UEFA, în vârstă de 62 de ani, speră ca FIFA să-i ridice suspendarea care l-a împiedicat să se prezinte la alegerile pentru președinția FIFA în 2016.

"Eu vreau dispariția acestei Comisii de etică, al cărei singur scop este de a servi drept paravan pentru îndepărtarea opozanților", a afirmat Platini, care speră ca recursul înaintat la Curtea Europeană a drepturilor Omului să-i permită să pună capăt "acestui sistem care are drept singur obiectiv protejarea avantajelor, a afacerilor și a propriilor lor persoane".

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău