Fotbal: Patrik Schick a reușit golul de la cea mai mare distanță din istoria Campionatului European

  • 14 Iunie 2021 20:08
Fotbal: Patrik Schick a reușit golul de la cea mai mare distanță din istoria Campionatului European

Al doilea gol al atacantului Patrik Schick în meciul de luni Cehia - Scoția (2-0), din Grupa D a turneului final EURO 2020, a fost marcat de la 45,5 metri, fiind reușita de la cea mai mare distanță din istoria competiției din anul 1980, de când există astfel de măsurători, a indicat statisticianul Opta, scrie AGERPRES.

Pe Hampden Park din Glasgow, în primul său meci din Grupa D a EURO 2020, Cehia s-a impus prin ''dubla'' lui Patrik Schick din minutele 42 și 52, al doilea gol fiind favorit la ''golul turneului''. Schick surprinzându-l pe portarul David Marshall cu un lob de la 50 de metri, după un șut blocat al lui Hendry. Pentru atacantul lui Bayer Leverkusen a fost al 13-lea gol în 27 de apariții la națională.

După meci, Schick a declarat, potrivit BBC: "Primul meci este atât de important și suntem bucuroși că am câștigat această partidă. Este întotdeauna greu să joci împotriva noastră, fiindcă avem mulți jucători foarte muncitori. Scoția a fost un adversar puternic, însă noi am fost pregătiți. Am văzut că portarul era ieșit, am verificat și în prima repriză. M-am gândit că poate se va ivi această situație. Știam că iese mult, așa că atunci când a venit mingea, m-am uitat repede unde era și a fost un gol frumos. Va fi puțin diferit împotriva Croației, însă ne vom pregăti."

Selecționerul Cehiei, Jaroslav Silhavy, a salutat "geniul" lui Schick, despre care a scris că a marcat un gol "de pe altă lume", transmite DPA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău