Fotbal | O Cupă Mondială bienală ar aduce pierderi de 2,5-3 miliarde de euro federațiilor europene (raport UEFA)

  • 20 Octombrie 2021 14:18
Fotbal | O Cupă Mondială bienală ar aduce pierderi de 2,5-3 miliarde de euro federațiilor europene (raport UEFA)

Un raport comandat de UEFA a evaluat la 2,5-3 miliarde de euro într-un interval de patru ani pierderile financiare ale federațiilor europene în cazul în care controversatul proiect al FIFA, de revizuire a calendarului internațional, ar fi adoptat și ar duce la desfășurarea Cupei Mondiale de fotbal la fiecare doi ani, relatează AFP.

UEFA a prezentat marți concluziile acestui studiu conducătorilor celor 55 de federații membre. Raportul nu ține cont de posibila lipsă a câștigurilor adiționale pentru campionatele naționale, precizează Le Monde și L'Equipe, care au consultat documentul.

Forul continental s-a pronunțat clar împotriva reformării calendarului internațional, pe care o susține FIFA și care prevede organizarea Cupei Mondiale din doi în doi ani începând cu 2028, în locul unei ediții la patru ani, cum se întâmplă în prezent, transmite Agerpres.

La conflict, împotriva FIFA s-au raliat reprezentanți ai campionatelor naționale din toată lumea, jucători și suporteri.

Președintele FIFA, Gianni Infantino, care continuă consultările cu actorii din lumea fotbalului, susține că proiectul ar aduce mai multe beneficii federațiilor.

Pe lângă Mondial bienal, proiectul prevede gruparea meciurilor de calificare într-o singură fereastră, în octombrie sau în octombrie și martie, în timp ce ferestrele internaționale actuale se întind pe tot parcursul anului.

Potrivit Le Monde, Liga Națiunilor, competiție creată recent de UEFA, care a fost câștigată de Franța luna aceasta, ar urma să dispară. Turneul final EURO ar urma să fie și el organizat din doi în doi ani, în loc de o dată la patru ani.

UEFA consideră că un astfel de scenariu ar risca să provoace pierderi legate de vânzarea biletelor, drepturile media și sponsori, scriu Le Monde și L'Equipe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău