Fotbal: Juventus Torino l-a promovat antrenor al primei echipe pe Andrea Pirlo

  • 09 August 2020 11:49
Fotbal: Juventus Torino l-a promovat antrenor al primei echipe pe Andrea Pirlo

Juventus Torino, campioana Italiei, a anunțat sâmbătă seara că l-a numit antrenor pe Andrea Pirlo, campion mondial în 2006 cu Italia, la câteva ore după demiterea lui Maurizio Sarri, care a ratat calificarea în sferturile Ligii Campionilor, relatează agențiile internaționale de presă, scrie Agerpres.

Pirlo, 41 ani, fără experiență ca antrenor, tocmai fusese numit să dirijeze echipa Under 23 a clubului Juventus, eliminat vineri seara de către Olympique Lyon în optimile Ligii Campionilor.

Ca jucător, Pirlo a evoluat patru ani la Juventus, ajutând la câștigarea a patru titluri, Cupei Italiei (1) și Supercupa Italiei (2).

''Astăzi, Pirlo începe un nou capitol al carierei lui în lumea fotbalului, așa cum s-a spus cu aproape o săptămână în urmă, de la Maestro la Mister. De azi el va fi antrenorul lui Juventus, după ce clubul a decis să se încreadă în el și virtuțile sale tehnice de lider al primei echipe, după ce deja fusese selecționat pentru Juventus Under 23. Alegerea de azi este bazată pe convingerea că Pirlo are tot ce trebuie pentru a conduce de la debutul său pe banca tehnică o echipă experimentată și talentată către noi succese'', se arată într-un comunicat al clubului din Torino.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău