Fotbal | Japonia renunță la găzduirea Cupei Mondiale a Cluburilor (FIFA)

  • 09 Septembrie 2021 18:59
Fotbal | Japonia renunță la găzduirea Cupei Mondiale a Cluburilor (FIFA)

Federația japoneză de fotbal (JFA) a anunțat că nu va mai găzdui Cupa Mondială a Cluburilor în acest an din cauza situației alarmante la nivel național privind pandemia de coronavirus, scrie AFP.

''FIFA poate confirma că a fost informată joi de JFA cu privire la faptul că din cauza pandemiei de COVID-19 și a situației sanitare din țară, Japonia nu mai poate găzdui acest turneu'', a comunicat FIFA.

"Riscul unei creșteri a numărului de infectări și dificultatea de a obține profit din cauza limitării probabile a numărului de spectatori au influențat această decizie" a Federației japoneze de fotbal, menționa joi dimineața agenția Kyodo.

Tot conform Kyodo, JFA este în discuții cu FIFA, care ar putea amâna până la începutul lui 2022 acest turneu în care se înfruntă anual câștigătoarele principalelor competiții continentale.

"Detaliile privind următoare ediție a Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA vor fi dezvăluite la momentul potrivit", a fost comentariul scurt al unui purtător de cuvânt al Federației internaționale de fotbal.

Japonia a mai găzduit această competiție în 2016, iar Federația japoneză de fotbal a dorit să organizeze ediția 2021 în special pentru a sărbători 100 de ani de existență.

Turneul are loc de obicei în decembrie, dar ediția din 2020, organizată în Qatar și câștigată de Bayern Munchen, a fost amânată până în februarie 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Japonia s-a confruntat la începutul acestei veri cu al cincilea var de Covid-19, cel mai violent de până acum în arhipelagul nipon, care a forțat guvernul de la Tokyo să reimpună restricțiile sanitare la jumătatea lunii iulie, care au fost extinse apoi în luna august în majoritatea regiunilor țării. Se așteaptă ca acestea să fie prelungire până la sfârșitul lunii septembrie, potrivit presei locale.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău