Fotbal: FIFA a suspendat procesul electoral la Federația ivoriană

  • 29 August 2020 14:54
Fotbal: FIFA a suspendat procesul electoral la Federația ivoriană

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a suspendat procesul electoral în curs la Federația ivoriană de specialitate (FIF) după respingerea dosarului fostului jucător-vedetă Didier Drogba, candidat la funcția de președinte, conform unui comunicat citat de AFP, preluat de Agerpres.

"Noi vă invităm să suspendăm orice acțiune legată de procesul electoral până la noi ordine", a scris FIFA într-o scrisoare datată din 27 august și adresată directorului executiv al FIF.

Comisia electorală a Federației ivoriene de fotbal a respins joi candidatura fostului atacant vedetă al echipei naționale, Didier Drogba, la președinția federației.

"Comisia electorală (...) respinge candidatura domnului Drogba Tebily Didier Yves", a indicat comisia, care-i reproșează fostului jucător că nu îndeplinește condițiile de eligibilitate.

Aceste alegeri au adus o situație încurcată, cu lupte intestine neîncetate, devenind o adevărată telenovelă de la începutul lunii iunie.

Respingerea lui Drogba arată cât de greu îi este fostului mare jucător să se integreze în mediul fotbalului din țara sa, în ciuda statutului său, a celor aproximativ 100 de selecții și a averii sale.

Fostul atacant al lui Chelsea și Marseille, format în Franța, a obținut sprijinul a doar două cluburi de primă divizie, când avea nevoie de cel puțin trei asemenea susțineri.

Lucrurile au stat la fel cu grupurile de interes. Fiecare candidat trebuia să fie susținut de cel puțin unul din cele cinci grupuri. Drogba nu a reușit să fie susținut nici de Asociația foștilor jucători, nici de Asociația jucătorilor ivorieni în activitate.

Foarte popular în țara sa, Drogba este sprijinit de mulți dintre foștii săi colegi de la națională, ca Eugene Diomande, frații Yaya și Kolo Toure, Aruna Dindane, precum și de numeroase personalități.

Totuși, alți foști jucători, ca Cyril Domoraud, Bonaventure Kalou sau Ahmed Ouattara susțin candidatura lui Idriss Diallo, fost vicepreședinte al FIF, în timp ce președintele Ligii, Sory Diabate, se bucură de susținerea unor nume ca Didier Zokora, Youssouf Fofana sau Abdoulaye Traore.

Candidatura lui Drogba la alegerile pentru președinția Federației, programate pe 5 septembrie, a fost deja în pericol în această vară, după ce fostul atacant nu a primit, în iulie, susținerea Asociației fotbaliștilor ivorieni din cadrul FIF.

Drogba a jucat la trei Cupe Mondiale pentru Cote d'Ivoire și și-a ajutat naționala să se califice de două ori în finala Cupei Africii pe Națiuni. Cu Chelsea, el a câștigat Liga Campionilor (2012) și patru titluri în Premier League, printre alte trofee.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău