FOTBAL | Echipa învingătoare a României a fost întimpinată după miezul nopții de suporteri

  • 29 Iunie 2019 11:30
FOTBAL | Echipa învingătoare a României a fost întimpinată după miezul nopții de suporteri

Fotbaliștii echipei naționale de tineret a României au fost întâmpinați, vineri noaptea, pe Aeroportul Henri Coandă, de aproximativ 500 de suporteri la întoarcerea din Italia, acolo unde au realizat cea mai mare performanță din istoria selecționatei U21, atingerea fazei semifinalelor la un Campionat European.

Chiar dacă charter-ul delegației României a aterizat în jurul orei 2.30, fanii au ținut să fie prezenți la Otopeni și să le facă o primire spectaculoasă jucătorilor conduși de Mirel Rădoi. Fluturând steaguri tricolore, suporterii i-au aplaudat și au scandat în mai multe rânduri "Sântem mândri de voi!" și "România", relatează Agerpres.

Vizibil emoționați, unii dintre ei cu lacrimi în ochi, fotbaliștii au cântat alături de fani "România ale, România ale, hop-hop-hop", celebrul repertoriu care a acompaniat fiecare succes al "tricolorilor mici" de la Campionatul European găzduit de Italia și San Marino.

Selecționata României a fost învinsă de Germania cu scorul de 4-2 (1-2), joi seara, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia și San Marino, pe Stadionul Renato Dall'Ara din Bologna.

Echipa națională de tineret s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European de fotbal Under-21, dar a obținut și biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România a reușit să câștige Grupa C, după 4-1 cu Croația, 4-2 cu Anglia și 0-0 cu Franța, echipă care a intrat și ea în careul de ași din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund.

România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecționata noastră ajunge în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după edițiile din 1924, 1952, 1964.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău