Fotbal/Coronavirus: UEFA va decide săptămâna viitoare modalitățile de finalizare a cupelor europene

  • 11 Iunie 2020 12:56
Fotbal/Coronavirus: UEFA va decide săptămâna viitoare modalitățile de finalizare a cupelor europene

UEFA va decide săptămâna viitoare modalitățile de finalizare a actualelor ediții ale Ligii Campionilor și Europa League la fotbal, care au fost întrerupte în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters, preluat de AGERPRES.

Membrii Comitetului Executiv al UEFA vor avea o reuniune pe 17 iunie prin videoconferință, a cărei agendă include și acest subiect, după cum a precizat forul european într-un comunicat.

Finala Ligii Campionilor trebuia să se dispute inițial la Istanbul, iar cea a Europa League urma să aibă loc în Polonia, la Gdansk.

UEFA a precizat, însă, luna trecută că sunt luate în calcul "diverse opțiuni" pentru finalizarea celor două competiții. Asta ar putea include disputarea meciurilor rămase de jucat în fiecare cupă într-o singură locație și disputarea sferturilor de finală și a semifinalelor într-o singură manșă, în loc de două.

În Liga Campionilor mai trebuie să se dispute meciurile retur din patru optimi de finală, în timp ce Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Atalanta și RB Leipzig și-au asigurat deja prezența în sferturi.

În Europa League, două jocuri din prima manșă a optimilor de finală mai sunt de disputat, plus toate partidele retur din această fază.

Primarul din Madrid a anunțat marți că s-au purtat negocieri pentru găzduirea finalei Ligii Campionilor de către capitala Spaniei, în cazul în care meciul va fi mutat de la Istanbul.

În cursul întâlnirii de săptămâna viitoare a responsabililor UEFA se va discuta, totodată, programul și locurile de disputare pentru turneul EURO 2020, care a fost amânat până în 2021, precum și datele meciurile din play-off, care urmau să se dispute în luna martie, dar au fost amânate. România va întâlni Islanda în primul meci al barajului pentru EURO 2020.

Turneul final al Campionatului European de anul viitor, la care vor participa 24 de selecționate, se va desfășura în 12 orașe de pe continent, între care și capitala României, București.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
3,85
Ploaie ușoară
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
6
Arhivă Radio Chișinău