Fotbal: Consumul de alcool va fi permis în lojele stadioanelor de la CM 2022 din Qatar

  • 01 Februarie 2021 17:15
Fotbal: Consumul de alcool va fi permis în lojele stadioanelor de la CM 2022 din Qatar

Consumul de alcool va fi permis în lojele stadioanelor care vor găzdui meciuri la CM 2022 din Qatar, scrie France Football, care citează reprezentanți ai industriei ospitalității implicați în organizarea Mondialului din țara asiatică.

În ciuda regulilor stricte ale Qatarului privind consumul de alcool, băuturile care se încadrează la această categorie vor putea fi găsite în zona lojelor. Deocamdată nu s-a făcut niciun anunț pentru deținătorii de bilete în restul stadionului.

''Sperăm ca oamenii să poată consuma alcool dacă doresc'', a declarat Jaime Byrom, președintele MATCH Hospitality, un furnizor de bilete care includ servicii de ospitalitate pentru CM 2022. ''Ne propunem să putem servi alcool în cadrul programului nostru de ospitalitate", a adăugat acesta.

În urmă cu mai mult timp, Comitetul de organizare a CM 2022 susținea că alcoolul va fi interzis pe străzile și în spațiile publice din Qatar în timpul competiției, la fel și în interiorul stadioanelor.

"Nu va exista consum de alcool pe străzi, în parcuri și spații publice, este definitiv", declara la acea vreme Hassan Al-Thawadi, secretarul general al Comitetului de organizare, într-un interviu acordat cotidianului Al-Sharq. "Suntem împotriva vânzării alcoolului pe stadioane și în jurul acestora", adăuga oficialul qatarian.

Acest ultim punct risca să pună probleme Qatarului în relația cu FIFA, care îl are printre puternicii săi sponsori și pe producătorul american de bere Budweiser.

Pentru Cupa Mondială 2014, instanța fotbalistică mondială a obținut din partea Braziliei suspendarea, în mod excepțional, a legii care interzice vânzarea băuturilor alcoolice în incintele sportive. În Qatar, țară musulmană, alcoolul nu este interzis, străinii putându-l procura cu condiția obținerii unui permis special.

Consumul alcoolului în public, precum și aducerea în Qatar a băuturilor alcoolice, sunt însă lucruri interzise prin lege. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău