Fotbal - CM 2018 | Uruguay s-a calificat în sferturi, după 2-1 cu Portugalia

  • 30 Iunie 2018 23:26
Fotbal - CM 2018 | Uruguay s-a calificat în sferturi, după 2-1 cu Portugalia

Reprezentativa Uruguayului s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia după ce a învins naționala Portugaliei, campioana europeană, cu scorul de 2-1 (1-0), sâmbătă seara, pe Stadionul Fișt din Soci, în optimile de finală.

Fosta campioană mondială (1930, 1950) a câștigat grație ''dublei'' lui Edinson Cavani (7, 62), în timp ce pentru lusitani a înscris Pepe (55), urmând să joace în sferturi cu Franța, care a dispus cu 4-2 de Argentina, relatează Agerpres.

Portughezii au început în ofensivă, însă Bernardo Silva (2) a trimis peste poartă cu capul din colțul careului de 6 metri, la centrarea lui Joao Mario, iar Ronaldo (6) a șutat de la 20 metri, dar balonul a fost prins de Muslera.

Uruguayenii au deschis scorul în min. 7, la capătul unei faze splendide: Cavani a trimis o diagonală pentru Suarez, acesta a trimis și el una în fața porții, de unde Cavani a înscris cu capul din plonjon.

Echipa iberică a continuat să dețină posesia mingii și a încercat să își creeze oportunități de gol, dar s-a lovit de un zid inexpugnabil, sud-americanii apărându-se compact, fără breșe și contraatacând de fiecare dată când au avut mingea. Fonte (11) a trimis cu capul pe lângă poartă la una din puținele faze finalizate de campioana Europei.

Tot ''celeștii'' au fost mai periculoși, dar Suarez (14) a fost blocat de Fonte în momentul șutului, iar apoi șutul său din lovitură liberă de la 22 m, pe jos, a fost respins de Rui Patricio (22). La ultima fază a reprizei, Cavani a șutat din unghi în plasa laterală (45+2).

Portugalia a atacat în valuri și după pauză, dar Guerreiro (55) a trimis din marginea careului pe lângă poartă, iar șutul lui Adrien Silva (54) a fost deviat de Godin.

Uruguayul a primit primul său gol la turneul din Rusia în min. 55, când Pepe, scăpat din marcaj, a înscris cu capul din cornerul lui Guerreiro.

Doar șapte minute au fost la egalitate cele două echipe, pentru că Edinson Cavani (62) a readus Uruguayul în avantaj, cu un șut cu efect la colțul lung, din pasa lui Suarez, faza pornind de la o eroare a lui Pepe.

O mare șansă a avut Bernardo Silva (70), dar a șutat peste poarta goală de la 15 metri, după ce Muslera a scăpat mingea. Guerreiro (77) a tras fără preluare de la 18 metri, dar peste poartă. Manuel Fernandes (85) a expediat mingea pe centrul porții din marginea careului, Ronaldo (90+1) a șutat pe lângă, iar Muslera a respins balonul șutat de Quaresma (90+5).

Sud-americanii putea să mai înscrie o dată, pe contraatac, dar Rodriguez (90+3) nu reușit preluarea la centrarea lui Suarez.

Portugalia pierduse doar unul din cele 27 de meciuri oficiale jucate până la această partidă sub comanda lui Fernando Santos, din septembrie 2014.

Oscar Tabarez (71 ani), fost profesor, se află la a patra Cupă Mondială cu Uruguayul, a treia consecutivă, și are în palmares un titlu continental cu ''celeștii'', Copa America în 2011.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău