Fotbal - CM 2018 | Fără transmisii pe ecrane gigant în spațiile publice nesecurizate din Franța

  • 30 Mai 2018 14:13
Fotbal - CM 2018 | Fără transmisii pe ecrane gigant în spațiile publice nesecurizate din Franța

Transmisiile pe ecranele gigant la meciurile Cupei Mondiale de fotbal din Rusia vor fi strict încadrate și nu vor fi autorizate în spațiul public fără măsuri de securitate draconice, din cauza amenințării teroriste, a anunțat, marți, ministrul francez de Interne, citat de AFP.

"Vă cer să atrageți atenția aleșilor locali asupra faptului că zonele 'marilor ecrane' nu vor putea în niciun caz să fie organizate în spațiul public deschis", a precizat Gerard Collomb, într-o telegramă adresată marți prefecților și șefilor poliției și jandarmeriei.

"În contextul amenințării teroriste actuale, prescripțiile care au prevalat la Campionatul European de fotbal vor trebui să fie din nou aplicate cu aceeași exigență", a mai subliniat ministrul.

În anul 2016, transmisia meciurilor de la EURO în spațiile publice nesecurizate a fost interzisă și doar 10 fan-zone din orașele gazdă în Franța și-au găzduit suporterii în "exterior".

Cupa Mondială de fotbal se va desfășura în perioada 14 iunie - 15 iulie în Rusia.

Pe data de 12 mai, Hamzat Azimov, un francez de origine cecenă, a ucis cu un cuțit un trecător de 29 de ani și a rănit alte cinci persoane la Paris.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău