Fotbal - CM 2018 | Anchetă FIFA - croatul Domagoj Vida a scandat „Glorie Ucrainei” după victoria contra Rusiei (VIDEO)

  • 08 Iulie 2018 20:42
Fotbal - CM 2018 | Anchetă FIFA - croatul Domagoj Vida a scandat „Glorie Ucrainei” după victoria contra Rusiei (VIDEO)

Fundașul croat Domagoj Vida este vizat de o anchetă a FIFA după ce a publicat o înregistrare video în care dedică victoria Croației în fața Rusiei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, Ucrainei, a anunțat duminică Federația Internațională.

După calificarea țării sale, jucătorul de 29 de ani a strigat "Glorie Ucrainei!", într-un video postat de fostul internațional croat Ognjen Vukojevic. Cei doi jucători au evoluat în cursul carierei la clubul ucrainean Dinamo Kiev, menționează Agerpres.

În înregistrare, Vukojevic adaugă: "Această victorie este pentru Dinamo Kiev și pentru Ucraina! Tot înainte Croația!".

"Până nu vom analiza toate informațiile disponibile, noi nu vom face niciun alt comentariu", a transmis instanța mondială a fotbalului.

Parlamentarii ruși au cerut FIFA sancțiuni severe contra Croației. "Sloganurile politice, naționaliste sau rasiste nu sunt binevenite la Cupa Mondială", a transmis Dmitri Svicikov, membru în comisia parlamentară pentru sport.

La rândul său, Vida, care a înscris un gol în prelungiri, a declarat presei ruse că nu a gândit urât. "Eu ador poporul rus, a fost doar o glumă".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău