Fotbal | Campionii mondiali francezi vor primi Legiunea de onoare pe 4 iunie

  • 23 Mai 2019 19:20
Fotbal | Campionii mondiali francezi vor primi Legiunea de onoare pe 4 iunie

Kylian Mbappe și ceilalți componenți ai selecționatei de fotbal a Franței, câștigătoarea titlului mondial în vara anului trecut, vor primi Legiunea de onoare din partea președintelui francez Emmanuel Macron, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 4 iunie, la Palatul Elysee.

"Les Bleus" au cucerit Cupa Mondială, pentru a doua oară în istoria fotbalului francez, după o finală câștigată în fața reprezentativei Croației, iar Președinția franceză a anunțat imediat după acest succes că jucătorii vor fi recompensați cu Legiunea de onoare, la o dată care va fi comunicată ulterior.

"Nu vreau să spun că este o recunoaște, ci este un privilegiu, o onoare, să fiu primit la Elysee de președintele Macron. Este un moment solemn și vom trăi acest privilegiu alături de familiile și apropiații noștri", a declarat selecționerul Franței, Didier Deschamps, în cursul unei conferințe de presă.

De menționat că Deschamps a mai fost decorat cu Legiunea de onoare și după prima Cupă Mondială cucerită de Franța, în 1998, când actualul selecționer era căpitanul naționalei "cocoșului galic".

Înaintea ceremoniei de la Palatul Elysee, Emmanuel Macron se va deplasa în cantonamentul de la Clairefontaine, pentru a vizita selecționata feminină a Franței, cu trei zile înaintea meciului de deschidere a Cupei Mondiale feminine de fotbal (7 iunie - 7 iulie), împotriva echipei Coreei de Sud, pe stadionul Parc des Princes din Paris.


sursa: AGERPRES 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău