Fotbal: Atacantul spaniol Rodrigo a semnat pentru Leeds

  • 29 August 2020 14:03
Fotbal: Atacantul spaniol Rodrigo a semnat pentru Leeds

Atacantul hispano-brazilian Rodrigo Moreno Machado, în vârstă de 29 de ani, a semnat sâmbătă un contract pe patru ani cu echipa Leeds United, nou promovată în Premier League și antrenată de argentinianul Marcelo Bielsa, a anunțat clubul englez, citat de AFP, preluat de Agerpres.

Rodrigo a disputat 220 de meciuri și a marcat 59 de goluri în cele șase sezoane disputate în tricoul formației spaniole Valencia, cu care a câștigat Cupa Spaniei în 2019. În sezonul trecut, spaniolul a jucat 34 partide și a marcat șapte goluri în toate competițiile.

Transferul său este cel mai mare din istoria clubului, a subliniat Leeds United, care nu a precizat însă valoarea acestuia, dar presa face referire la suma de 26 milioane lire sterline, ce ar putea totuși ajunge la 35 milioane cu bonusuri.

Născut în Brazilia, Rodrigo a început fotbalul la Flamengo, dar ajuns rapid în Spania unde a fost format de Celta Vigo și Real Madrid, fiind transferat la Benfica Lisabona la vârsta de 19 ani.

Clubul portughez l-a împrumutat un sezon la Bolton, după care a ajuns la Valencia, mai întâi sub formă de împrumut în 2014 și apoi definitiv în 2015.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău