Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, va face parte din echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din Rep. Moldova

  • 29 August 2019 18:14
Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, va face parte din echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din Rep. Moldova

Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, va face parte din echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiției din Republica Moldova, reformă anunțată ieri de Guvernarea PSRM-ACUM.

Despre aceasta a anunțat premierul Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, care a menționat că a avut deja o întrevedere cu Lazăr, cu care a discutat despre viitoarea colaborare.

”Schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate și curaj în lupta cu spălarea banilor și corupția mare. De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova și sperăm să ne putem baza și pe experiența și profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr”, a menționat Maia Sandu în mesajul citat.

Amintim că ieri, ministra justiției, Olesea Stamate a propus evaluarea judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție și a șefilor celorlalte instanțe judecătorești de către o comisie specială, din care vor face parte și experți internaționali – foști procurori și judecători din țările UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău