Fostul președinte al SUA, Bill Clinton, a fost internat la terapie intensivă

  • 15 Octombrie 2021 13:53
Fostul președinte al SUA, Bill Clinton, a fost internat la terapie intensivă

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton, în vârstă de 75 de ani, a fost internat în spital, într-o secție de terapie intensivă. Clinton primește tratament pentru o infecție identificată în sânge. Problema medicală nu are legătură cu Covid, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul său de cuvânt.

Spitalizarea a avut loc în California, la centrul medical Irvin. Clinton este în recuperare și are o stare generală bună, notează CNN.

"Se reface, este într-o dispoziție bună și extrem de recunoscător medicilor, infirmierilor și personalului care i-a oferit excelente îngrijiri", a spus Angel Urena, purtătorul de cuvânt al lui Bill Clinton, într-un comunicat pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt a publicat de asemenea un comunicat al medicilor lui Bill Clinton, în care se precizează că acesta a fost spitalizat "pentru a fi monitorizat îndeaproape" și că i s-au administrat intravenos antibiotice. Clinton "rămâne la spital pentru o monitorizare constantă", adaugă comunicatul medicilor, făcând referire la o infecție de sânge.

După două zile de tratament, Bill Clinton "reacționează bine la antibiotice. Echipa medicală din California este în comunicare constantă cu echipa medicală prezidențială de la New York, inclusiv cu cardiologul său. Sperăm că el se va întoarce în curând acasă", continuă comunicatul.

Potrivit CNN, septicemia provine de la o infecție a căilor urinare care s-a răspândit în sistemul sangvin al lui Bill Clinton. Acesta s-a simțit obosit marți în timpul vizitei sale în California și s-a deplasat la spital, unde ipotezele unei infectări cu COVID-19 sau probleme cardiace au fost infirmate, a relatat corespondentul medical al postului, Sanjay Gupta.

Bill Clinton a fost președinte al SUA din 1993 până în 2001.

El a mai fost spitalizat în trecut, cum s-a întâmplat și în 2004, când a fost supus unei operații de bypass coronarian cvadruplu pentru a elibera patru artere înfundate, și în 2010 când a suferit o angioplastie.

Între aceste două operații, Bill Clinton, care era cunoscut pentru preferințele sale pentru mâncarea grasă, a început un regim vegetarian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău