Fostul premier italian Silvio Berlusconi a aniversat 84 de ani izolat la domiciliu, contaminat cu coronavirus

  • 29 Septembrie 2020 12:38
Fostul premier italian Silvio Berlusconi a aniversat 84 de ani izolat la domiciliu, contaminat cu coronavirus

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a împlinit marți 84 de ani. El este izolat la domiciliu - o vilă la Arcore, nu departe de Milano - împreună cu prietena sa în vârstă de 30 de ani, Marta Fascina; ambii sunt infectați cu coronavirus.

Un purtător de cuvânt al partidului Forza Italia a scris pe Facebook: 'Astăzi este ziua președintelui nostru: CELE MAI BUNE URĂRI, SILVIO!'.

Berlusconi a fost testat pozitiv la începutul lui septembrie și internat în spital timp de două săptămâni. Diagnosticul a fost pneumonie dublă severă, asociată cu coronavirusul. Fostul premier și magnat media a declarat că a fost 'poate cea mai grea încercare' din viața sa și a adăugat: 'pot spune cu mândrie că am scăpat chiar și de data asta'. Din 14 septembrie, când a fost externat, el s-a izolat la domiciliu.

Conform agenției de presă italiene ANSA, Berlusconi și-a mai făcut un test luni, sperând că a scăpat de infecție. Rezultatul este așteptat marți. Recuperarea va fi considerată completă doar după două teste negative. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău