Fostul ministru român al Energiei, Virgil Popescu: România va extrage gaze din Marea Neagră la sfârșitul anului 2026

  • 16 Iunie 2023 10:51
Fostul ministru român al Energiei, Virgil Popescu: România va extrage gaze din Marea Neagră la sfârșitul anului 2026

România va extrage gaze din Marea Neagră la sfârșitul anului 2026, începutul anului 2027, a declarat vineri fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu. El spune că extracția va depăși consumul României.

„Probabil în cursul săptămânii viitoare, o să vedeți anunțuri cu privire la decizia de investiție pentru gazele din Marea Neagră. Poate că mulți dintre dumneavoastră nu mai credeați, se întâmplă acest lucru.

Se va întâmpla cu certitudine acest lucru și cele două mari companii, Romgaz și OMV Petrom, vor începe investițiile în Marea Neagră. La sfârșitul anului 2026, începutul anului 2027, România va extrage gaze din Marea Neagră și vorbim de gaze mai mult decât putem consuma. România va deveni, practic, furnizor de securitate, un jucător pe piața regională a gazelor naturale.

Sunt mândru, pentru că Romgaz a devenit al doilea mare producător din Europa de gaze naturale și sunt convins că Romgaz are capacitate, după extracția gazelor Mare Neagră, să devină primul producător de gaze naturale din Europa”, a declarat Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău