Fostul ministru al Sănătății rămâne în arest

  • 30 Aprilie 2015 07:03
Fostul ministru al Sănătății rămâne în arest

Instanța de judecată a decis, miercuri, 29 aprilie, prelungirea termenului de arest preventiv cu 25 de zile pentru fostul ministru al sănătății, Andrei Usatâi, în dosarul licitațiilor trucate, transmite IPN.

Usatâi va rămâne în spitalul penitenciarului „Pruncul”, unde a fost transferat la câteva zile după  ce a fost operat la Institutul de Cardiologie.
 
De asemenea, termenul de arest pentru directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu, directorul Spitalului raional Taraclia, Valeriu Jelev, și  directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu, figuranți în același dosar, a fost prelungit cu 30 de zile.
 
Procurorul anticorupție Dorin Compan a declarat că există temei și probe suficiente ce indică necesitatea prelungirii formei preventive de reținere. Pe lângă cei 16 bănuiți reținuți anterior, au fost identificate alte 7 persoane care au primit statut de bănuit în dosarul licitațiilor trucate și sunt cercetate în stare de liberate. Acestea fac parte din mediul de afaceri și din domeniul de sănătate. Dorin Compan a adăugat că urmează să fie desfășurate acțiuni suplimentare de urmărire penală, fără a preciza dacă este vorba de noi percheziții sau rețineri.
 
Amintim că prejudiciul adus statului prin trucarea licitațiilor în domeniul sănătății este estimat la circa 30 de milioane de lei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău