Fostul mare rabin al Israelului a murit din cauza infecției cu noul coronavirus

  • 13 Aprilie 2020 08:44
Fostul mare rabin al Israelului a murit din cauza infecției cu noul coronavirus

Fostul mare rabin al Israelului Eliyahu Bakshi-Doron a murit duminică din cauza infecției cu noul coronavirus, a anunțat spitalul Shaare Zedek din Ierusalim, relatează Agerpres.

În vârstă de 79 de ani, rabinul Bakshi-Doron a fost marele rabin sefard al Israelului între 1993 și 2003. Născut la Ierusalim în 1941, el a fost mare rabin al orașului-port Haifa (nord) timp de 18 ani înainte de a fi ales mare rabin al Israelului.

În 2000, în cursul vizitei efectuate în Israel de Papa Ioan Paul al II-lea, el a avut o întâlnire cu acesta, fapt ce i-a atras numeroase critici din partea unor rabini ultraortodocși. În favoarea dialogului interconfesional, a avut numeroase întâlniri cu responsabili musulmani și creștini.

Eliyahu Bakshi-Doron a fost inculpat pentru corupție și abuz de încredere în 2012 și condamnat la un an de închisoare cu suspendare în 2017.

Spitalizat în urmă cu câteva zile, el suferea de mai multe boli care au antrenat o deteriorare a stării sale de sănătate după ce a fost contaminat cu noul coronavirus, a precizat spitalul într-un comunicat.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău