Fostul lider separatist Evgheni Șevciuk a fost audiat de procurorii moldoveni

  • 19 Iulie 2017 13:21
Fostul lider separatist Evgheni Șevciuk a fost audiat de procurorii moldoveni

Fostul lider separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a fost audiat de procurorii de la Chișinău.

Audierile s-au desfășurat în cadrul unei investigații preliminare cu privire la securitatea statului, precum și în legătură cu declarațiile publice ale lui Evgheni Șevciuk, care susține că s-ar afla în pericol, transmite INFOTAG, cu referire la surse din cadrul Procuraturii Generale.

Evgheni Șevciuk, pe numele căruia procurorii din regiunea separatistă transnistreană au pornit cinci cauze penale, pentru delapidare de bani publici în proporții deosebit de mari, a fugit de la Tiraspol la Chișinău la sfârșitul lunii iunie, când Sovietul Suprem (legislativul regional – n.red.) i-a ridicat imunitatea.

Aflarea lui Șevciuk la Chișinău a fost confirmată, într-una din ședințele Parlamentului, de președintele acestuia, Adrina Candu, care a dezmințit astfel informațiile potrivit cărora el ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, deputații au refuzat de două ori solicitarea liberal-democratului Tudor Deliu de a-i audia în plen pe directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Bălan, și pe vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, în legătură cu aflarea lui Evgheni Șevciuk la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău