Deputații refuză audierea directorului SIS privind aflarea lui Șevciuk la Chișinău 

  • 13 Iulie 2017 11:58
Deputații refuză audierea directorului SIS privind aflarea lui Șevciuk la Chișinău 

Deputații nu au susținut solicitarea repetată a liberal-democratului Tudor Deliu de a-i  audia în Parlament pe directorul SIS Mihai Bălan și pe vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan în legătură cu aflarea fostului lider de la Tiraspol Evghenii Șevciuk la Chișinău, transmite IPN.

„Vreau să vă anunț că pentru cei din stânga Nistrului suntem toți persona non grata. Nu putem să trecem Nistrul, pe când ei se plimbă prin Chișinău”, a spus Tudor Deliu, insistând că este dreptul cetățenilor să afle detalii despre „cei care au supus umilinței cetățenii și profesorii din stânga Nistrului din școlile cu predare în limba română, iar acum se plimbă liber prin capitală”.

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, care a venit cu o replică. El a spus că nu este prima dată când se încearcă să se aducă în Parlament tot ce se întâmplă în Chișinău. „Avem instituții obligate să se ocupe de astfel de situații. Îmi pare că avem o ordine de zi extraordinar de încărcată și numai de chestiile astea nu ne-am ocupat. Când vine Băsescu la Chișinău, de ce nu ne interesează acest lucru?” a întrebat Diacov.

Și la ședința Parlamentului din 6 iulie Tudor Deliu a propus de a-i audia în Parlament pe directorul SIS Mihai Bălan și pe vicepremierul pentru reintegrare Gheorghe Bălan în legătură cu informația privind aflarea lui Șevciuk în dreapta Nistrului. Atunci, liderul comuniștilor Vladimir Voronin a declarat că Șevciuk deja a părăsit teritoriul Republicii Moldova. Informația nu a fost confirmată de organele de control. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău