Fostul deputat și președinte al PLDM Tudor Deliu s-a stins din viață la 67 de ani

  • 05 August 2023 09:13
Fostul deputat și președinte al PLDM Tudor Deliu s-a stins din viață la 67 de ani

Fostul deputat Tudor Deliu s-a stins din viață în seara zilei de vineri, 4 august. Anunțul a fost făcut de Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), pe care Tudor Deliu l-a condus în perioada 2018-2020.

Deliu a decedat, la vârsta de 67 de ani, după „o boală cruntă, care l-a măcinat și pe care a suportat-o discret și cu smerenie”, se menționează în mesajul PLDM.

Fondatorul și actualul președinte al PLDM, Vlad Filat, a venit și el cu un mesaj de condoleanțe.

„Un om care s-a dăruit țării, un om care și-a apărat țara cu arma în mână în conflictul din 1992, un om care a servit interesului național ne-a părărăsit lăsându-ne exemplul său despre ceea ce trebuie să fie un om politic. Atitudinea sa, comportamentul său bazat pe principii părea coborât din oamenii politici interbelici și toată viața și-a dedicat-o binelui comun”, a scris Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.

Tudor Deliu a exercitat funcția de președinte al PLDM în perioada 9 septembrie 2018 – 16 august 2020. A fost veteran al conflictului armat de pe Nistru, unde a fost șef al Statului Major de Carabinieri.

Acesta s-a născut la 29 octombrie 1955 și a fost de profesie filolog, magistru în drept constituțional și administrativ. În perioada 1990-1994 a fost primar al satului Răzeni, Ialoveni. Timp de zece ani a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, exercintând și funcțiile de președinte al fracțiunii parlamentare a PLDM și secretar al Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități.

Desemnat de PLDM, Deliu a participat în 2020 la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău